Familierecht

Advocatenkantoor Lieberwerth

Het familierecht en de ondernemer

Mijn ex wil scheiden maar ik heb een onderneming. We zijn in gemeenschap van goederen gehuwd moet ik mijn bedrijf ook met hem/haar delen? Heb ik dan nog wel geld om straks in de onderneming te investeren?

Ik werk 24/7 en mijn (ex)partner werkt niet. Moet ik dan jarenlang zo hard blijven werken zodat ik partneralimentatie kan blijven betalen?

Ik heb ineens een enorm omzet verlies waardoor ik flink moet interen op mijn ondernemingsvermogen. Hoe kan ik liquiditeitsproblemen  voorkomen als ik dan ook nog zo’n hoge partneralimentatie moet blijven betalen?

 

Dit zijn maar enkele vraagstukken waar de (bijna) gescheiden ondernemer mee worstelt. Een familierechtadvocaat moet bij deze cliënten meer dan alleen goede kennis hebben van het familierecht. Een ondernemer is gewend om het voortouw te nemen en heeft meer behoefte aan een sparringpartner. Ook moet een ondernemer weten dat hij de leiding van zijn familiezaak bij de advocaat kan neerleggen.

Ilse Lieberwerth is financieel goed onderlegd en kan daardoor de vertaalslag van de cijfers naar de juridische wereld goed maken. Familierechters hebben niet altijd de kennis en kunde om jaarrekeningen te lezen. Hierdoor is het belangrijk dat Ilse bij de rechters alles goed weet uit leggen, zodat ook hij of zij begrijpt wat er in de onderneming speelt.

In het familierecht houdt Ilse Lieberwerth zich bezig met de navolgende deelgebieden:

  • Echtscheiding c.q. verbreking samenleving;
  • Verdeling gemeenschap;
  • Afwikkeling huwelijkse voorwaarden;
  • Vaststelling en wijziging kinder- en/of partneralimentatie;
  • Omgangsregeling en gezag;
  • Bewindvoering en ondercuratelestelling.